top of page

بنیادنامهء شبکه

متن نهائی تصویب شده

در تاریخ 27 امرداد 1403 – 17 اگوست 2024

مادهء 1 ـ دلیل وجودی و هدف اصلی شبکه

در پی رهنمودهای اعلام شده از جانب شاهزاده رضا پهلوی، و با الهام از همکاری سه سازمان سیاسی حزب مشروطه ایران، حزب سکولار دموکرات ایرانیان و جبهه 7 آبان، و اقدام این سه سازمان در راستای ایجاد مرکزی برای رایرنی و هماهنگی، «شبکه جهانی ایران مداری » (که در اين بنیادنامه، از اين پس، از آن با عنوان «شبکه» ياد خواهد شد) بصورتی مستقل اما برای حمایت از این روند بوجود می آید و هدف اصلی اش ایجاد امکان هرچه بیشتر برای شراکت دادن گستردهء ایرانیان در کوشش هائی است که عاقبت موجب پیدایش آنچه «ائتلاف مشتاقان» نامیده شده شود. این محورها از این قرارند:

- حفط تمامیت ارضی کشور ایران و یکپارچگی ملت تجزیه ناپذیر آن

- استقرار حاکمیتی سکولار دموکرات بر اساس قانونی اساسی که همهء ایرانیان را شهروندان دارای حقوق برابر و صاحب حق تعیین سرنوشت کشور خود بداند.

- مبتنی بودن این قانون اساسی بر مفاد اعلامیهء جهان گستر حقوق شر

- واگذاری تعیین شکل حکومت و همه قوانین کشور به رأی شهروندان ایران و یا نمایندگان منتخب آنان.

 

ماده 2- اهداف شبکه

شبکه مرکزی است برای:

1. مرتبط کردن انجمن ها و گروه های شهری، کشوری و جهانی بنیاد گرفته بر ایران مداری.

2. هماهنگ کردن تظاهرات و اعتراض های سراسری

3. به اشتراک گذاشتن فعالیت های انجمن ها و گروهها

4. کمک به آموزش و تسهیلات لابی گری انجمن ها در کشور محل سکونت شان و رد و بدل کردن اسناد و مدارک شان

5. تشویق و ترغیب گروه ها و انجمن های حامی حقوق بشر به شرکت در نهاد های بین المللی، رساندن صدای ایران مداران در این نهاد ها و تاثیر گذاری بر گزارش های آنها

6. تبلیغ و شناساندن انجمن ها و گروه های شهری در میان الف) اپوزیسیون ایران مدار، ب) رسانه ها و ج) محافل و مراکز غیر ایرانی.

 

ماده 3- ویژگی های ایران مداری

واژهء "ایران مداری" از درون تجربه های سیاسی کنونی ایران هویت یافته و شاخه ای از ملی گرایی است که در تقابل با امت گرایی تحمیلی رژيم اسلامی شکل گرفته.  در نتیجه "ایران مداری" آن نوع از ملی گرایی است که در علم سیاست به آن ملی گرایی مدنی یا دموکراتیک می گویند. ایران مداری بر اساس باورهای زیر تعریف می شود:

الف- تنها محوری که هر مبارز راه آزادی و رفاه ایران بر مدار آن فکر و عمل می کند "ایران و ملت ایران" نام دارد و هر نظر و اقدام و عمل در صورتی اعتبار می یابد که بر مدار" منافع ملی ایران و ایرانی" باشد.

ب: ایران یک «کشور – ملتِ» تجزیه ناپذیر است.

پ: صاحب و مالک این کشور، که تنها دارندهء حق تعیین سرنوشت خویش است، ملت ایران نام دارد.

ت: این ملت در عین کثرت مردمان دارای وحدتی تجزیه ناپذیر است و گوناگونی های فرهنگی، زبانی، دینی و قومیتی مانع این وحدت نیست.

ث- ایران مداری عمیقا با داد خواهی و رفع تبعیض همزاد است و ایران آینده را ایرانی سکولار دموکرات و روادار می خواهد.

ج: حکومت ناحقی که اکنون با نام غصبی «جمهوری » بر این کشور حکومت می کند حکومتی بیگانه با منافع ملت و کشور ایران است و ضرورت حیاتی آن است که هرچه زودتر منحل شود.

چ: شاهزاده رضا پهلوی، بخاطر ویژگی های منحصر بفرد و شخصی خود انسانی مورد اعتماد ایران مداران است و تا زمانی که ایشان محوریت مبارزه با حکومت اسلامی را بر عهده گرفته باشند ایران مداران حامی و موکل و مددرسان ایشان هستند.

      

مادهء 4 ـ ماهیت و ساختار اداری شبکه

از آنجا که شبکه بر بنياد نوعی جهان بينی ویژه و برنامه ای حزبی برای ادارهء آيندهء کشورمان بر پا نشده و از جمع ایرانیانی بوجود می آید که از ديدگاه های سياسی مختلفی می آيند اما بر چند اصل حداقلی ذکر شده در مواد 1 و 2 این بنیاد نامه با یکدیگر توافق کرده اند، این نهاد، به دور از ویژگی های یک حزب، بصورت شبکه ای با بخش های زیر بوجود می آید:

الف. جمع اعضاء که عبارتند از انجمن ها، گروه ها و سازمان های موافق با اصول و اهداف شبکه.

ب. نشست های عمومی سالانه یا فوق العاده اعضاء شبکه.

ت. شورای مرکزی سه نفره. منتخب نشست های عمومی که شرح و نحوهء تقسیم وظایف شان در آئین نامهء جداگانه ای تهیه می شود. همراه با هیئت جایگرین شورای مرکزی (علی البدل)، منتخب نشست های عمومی، که در همهء جلسات شورای مرکزی حضور می یابد و در غیات هر یک از اعضاء این شورا به ترتیب جانشین صاجب رأی عضو غایب می شوند.

       - هیئت داوری و حل اختلاف های شبکه.  شرح تفصیلی وظایف و نحوه کار اینهیئت درآئین نامه مستقلی معین خواهد شد.

 

مادهء 5 . نشست های عمومی عادی و فوق العاده اعضاء شبکه

- نشست عادی عمومی شبکه با حضور نمایندگان انجمن های عضو، بصورت سالانه و در سالگرد اعلام موجودیت شبکه تشکیل می شود و مهمترين مقام تصميم گيری در مورد فعاليت های «شبکه» بوده و برنامهء کار و اعضاء شورای مرکزی، اعضاء جایگزین شورای مرکزی و هیأت بازرسان شبکه را برای یک سال انتخاب کرده و بر اساس مفاد ماده 12 توان تغییر این بنیادنامه و انحلال شبکه را دارد.

- نشست فوق العاده اعضاء شبکه با دعوت شورای مرکزی، و یا بنا بر درخواست نصف به اضافهء یک اعضاء، حهت رسیدگی و تصمیم گیری در موارد ویژه ای که مشخصا در دعوت نامه ذکر می گردند تشکیل می شود.

- همایش های همگانی عادی یا فوق العاده را می توان بصورت اینترنتی نیز تشکیل داد.

- حد نصاب رسمیت یافتن همایش همگانی در دعوت های اول و دوم (که به فاصله ذو هفته از هم ارسال می شوند) نصف به اضافهء یک نمایندگان انجمن های عضو شبکه است. در صورت عدم وصول به این حد نصاب در آن دو دعوت، در دعوت سوم (که بفاصله دو هفته پس از تاریخ مندرج در دعوت دوم ارسال می شود)، همایش با هر آن عده عضو حاضر آغاز به کار می کند.

 

مادهء 6- حقوق و وظایف شورای مرکزی:

- کوشش برای جلب اعتماد ایرانیان داخل و خارج و نیز مردم و دولت های جهان نسبت به اینکه تنها یک حکومت سکولار دموکرات می تواند ایران را به خانواده ملل صلحجو باز گرداند.

- کوشش برای جذب منابع انسانی و مالی و تخصصی برای شبکه

- تصميم گيری در مورد ادارهء فعاليت های روزمرهء شبکه

- تصویب آیين نامه های داخلی شبکه

- تنظيم پیشنویس اصلاحیه های پیشنهادی اساسنامه برای ارایه به نشست های عمومی

- صدور بیانیه ها و اعلاميه های شبکه

- تصمیم به ائتلاف، همکاری و همبستگی با سازمان های مشابه

تبصره: شورا می تواند هر یک از اعضای خود را بنا بر آیین نامه های داخلی شبکه برای مسئولیتی ویژه برگزیند. شرح وظایف و حدود اختیارات وی باید در آیین نامه مربوطه به صراحت ذکر شود.

  

مادهء 7 - هيئت مشاوران

شورای هماهنگی می تواند از ميان اشخاص صاحب نظر کسانی را دعوت کند تا، هر زمان که لازم باشد، بدون داشتن حق رأی، در جلسات شورا شرکت نموده و در مورد بحث های جاری اظهار نظر مشورتی نمايند.

 

مادهء 8 ـ تعلیق و برکناری اعضاء

شورای هماهنگی شبکه می تواند، بر اساس تقاضای کتبی مدیران سه انجمن و پس از رسیدگی هیئت بازرسان، عضويت هر انجمنی را که از مفاد مندرج در مقدمه اساسنامه تخطی نمايد با ارسال يک بار تذکر کتبی برای مدت ۳ ماه به حال تعویق در آورد و، در صورت تخطی مجدد، شورا می تواند آن انجمن را از عضویت در شبکه اخراج کند.

   

ماده 9 ـ امور مالی

الف - نيازهای مالی "شبکه" از طريق فعاليت های مالی مستقل "شبکه" و نيز کمک های مالی داوطلبانه، که بدون ايجاد تعهد و هرگونه وابستگی باشند، تامين می گردد

ب: دریافت کمک های مالی بیش از معادل 500 دلار امریکا بايد با تصويب شورای هماهنگی و بصورتی که اين شورا تعيين می کند انجام شود.

پ – کليه عمليات مالی شبکه بايد مستند و با موافقت قبلی شورای هماهنگی، به ترتيبی که اين شورا معين می کند، باشد.

ث. هرگونه هزينهء بالای معادل 500 دلار امریکا بايد با تصويب شورای هماهنگی صورت پذیرد.

ج. ترجیح آن است که اعضاء شبکه و نهادهای گزينشی آن در مقابل خدمات خود پولی دريافت نکنند اما شورای هماهنگی می تواند در برابر خدماتی که ممکن است عضوی بر عهذه گیرد دستمزد پرداخت کند.

 

10 - اسناد شبکه

کليهء اسناد شبکه، شامل پروندهء عضويت ها، صورت جلسات و پرونده های صوتی همايش همگانی و شورای هماهنگی، صورت خرج و دخل شبکه، در نزد شخص یا سازمانی که شورای هماهنگی تعيين کند محفوظ خواهد بود.

 

ماده 11 ـ تغيير اساسنامه و انحلال شبکه

الف ـ تغيير اين اساسنامه و يا انحلال شبکه تنها در صورت ذکر این موضوع در دعوتنامهء نشست عمومی عادی يا فوق العادهء شبکه، و در صورت انعقاد این نشست، با رأی مثبت دو سوم اعضاء حاضر در همايش، ممکن است.

ب ـ در صورت انحلال شبکه، کلیهء دارایی ها و حقوق شبکه به سازمانی همسو با باورهای شبکه انتقال داده خواهد شد.

پ – انجام عمليات مربوط به انحلال و نقل و انتقال های مربوط به آن، بر عهدهء آخرين مسئول امور اجرائی شبکه بوده و او در مقابل قوانين ناظر بر انحلال سازمان های غيرانتفاعی پاسخگو خواهد بود.

 

ماده 12: تاریخ تصویب

این بنیاد نامه در 12 ماده در تاریخ  27 امرداد 1403 (مصاف یا 17 اگووست 2024)  به تصویب اعضاء هیئت مؤسس شبکه جهانی ایران مداری که نام شان در ذیل آمده رسیده است.

 

فریبا امان زاده (پاریس – فرانسه) - دکتر میترا بابک (لندن – بریتانیا) – گشتاسب باوند (ویکتوریا – کانادا) - شبنم بدری (سوئد) – امیر بیگلر (هامبورگ – آلمان) – هایده توکلی (لندن – بریتانیا) - ویدا تهرانی (گوتنبرگ – سوئد)  -شمس الدین دارابی (آنکارا – ترکیه) – محسن ذاکری (هلسینکی – فنلاند) - مهدی رضائی تازیک (سوئیس) - جلال جنتی (هلند) - علی حسین نژاد (پاریس – فرانسه) - حسین خلیفه (اسلو – نروژ) - شهاب صنیعی (اسلو – نروژ) – شهران طبری (لندن – بریتانیا) - شهرام عباسپور (فرانکفورت – آلمان) - حسین عرب (کانادا) - سالار غدیری (توکیو – ژاپن) – فروغ کنعانی (فرانکفورت – آلمان) - فرامرز کهن (آخن – آلمان)  -سمیه مِهری (توکیو – ژاپن) - اسماعیل نوری علا (دنور – امریکا) - ایمان واعظ (تورنتو – کانادا)

bottom of page